CURS 2018 / 2019

CURS 2018/19
BIODIVERSITAT. ANIMALETS, ANIMALONS.

dimecres, 25 de gener del 2017

COM SEPAREM LES DEIXALLES?

A les aules d’Educació Infantil fan servir els monstres Nyam Nyam que caricaturitzen els diferents tipus de contenidors i per colors i per deixalles les classifiquen.
A les aules de Primària, també tenim diferents contenidors: de paper, d’envasos, de rebuig i així anem aprenent a reciclar i a seleccionar els residus.
A Secretaria i Consergeria també es tenen en compte els residus. Fem ús sovint de la Deixalleria mòbil: per fluorescents, tòners, piles,....
Al menjador també intentem no malbaratar els aliments i fem reciclatge d’envasos i orgànica. Els olis també són guardats.
Uns grans col·laboradors, són els delegats verds, i els de Sisè, cada divendres recullen els sacs de paper de l’escola i els van a tirar ells mateixos al contenidor del barri, igual que els envasos i plàstics. Així veiem que realment es tiren al contenidor adequat.
A l’escola, un dels residus més abundant és el paper, per tant, aprenem a treballar fent servir les dues cares dels folis i a fer servir papers d’esborrany que són papers que reutilitzem. Per exemple, les llibretes de les classes per a les reunions de delegats verds són llibretes fetes amb fulls reutilitzats. Per tant, hem reduït l´ús del paper fent les fitxes a doble cara, hem reutilitzat el paper sempre que és possible i el reciclem perquè el tirem al contenidor blau del carrer. Les tres R sempre les recordem.
Un dels problemes que teníem era al pati, sempre hi ha papers i altres deixalles i vam creure oportú buscar unes papereres/contenidors més atractius i eficaços que els que teníem.
Aquest principi de curs hem estrenat uns contenidors triples: per orgànica, per rebuig i per envasos i plàstics. Els primers dies, els delegats verds amb una mestra de la Comissió Verda, van explicar a l’hora del pati a tots els companys com havien de classificar els residus. Ara ja ho fem tots sols, però ho anirem vigilant.

Creiem que aquestes noves papereres són més boniques i ens ajuden a fer-ho més bé.

En els pitralls posa que som sostenibles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada